Winkel

  •  369,00 INC. BTW

    Inktviolette kleur. Sterk geparfumeerde, mineraal getinte aroma's van rijp zwart en blauw fruit, rokerig spek, olijvenpasta en wierook, samen met suggesties van houtrook en exotische kruiden. Biedt smaakpapillen, aantrekkelijk zoete en diep geconcentreerde smaken van bosbessen, cassis, bloemenpastille, gerookt vlees, zoethout en vruchtencake die een uitstekende concentratie vertonen en worden ondersteund door een kern van sappige zuren. Afdronk zoet, breed en extreem lang, met resonerende bloemigheid en taaie tannines die gestaag opbouwen.

    Josh Raynolds. Datum proeverij: december 2022 98 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  372,00 INC. BTW

    De Sassicaia 2017 toont de natuurlijke rijkdom en intensiteit van het jaar met behoud van zijn middelzware gevoel voor evenwicht en algehele evenwicht. Een uitbarsting van superrijp rood kersen/pruimenfruit maakt een sterk openingsstatement. Mokka, kaneel, leer en gedroogde kruiden verschijnen later en voegen een aromatische lift toe. De 2017 is een vrij directe Sassicaia. Toch heeft het genoeg energie om een aantal jaren goed te drinken. De productie is met 35% gedaald, een combinatie van van van nature lage opbrengsten, uitdroging aan de wijnstok en vervolgens selectie in de kelder. Het meeste fruit is afkomstig van de wijngaarden op de heuvels van het landgoed, oudere percelen die beter bestand waren tegen de omstandigheden.

    Antonio Galloni. Proefdatum: december 2020 94 ptn
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  376,00 INC. BTW

    De Sassicaia 2018 is fantastisch. Helder en prachtig in balans, de 2018 opent met briljante aroma's die een sterke eerste indruk maken. Delicaat en licht aan zijn voeten, de 2018 is een vorstelijke wijn die een aantal jaren nodig zal hebben om tot zijn recht te komen. Sassicaia is de meest verfijnde van Bolgheri's topwijnen. Dat is ook in 2018 zeker het geval. Ik vond het geweldig. Een koude winter leidde tot een late lente en een vertraagde start van het jaar. In mei en juni was er wat hitte, maar slechts gematigde temperaturen. Alleen juli was echt warm, met minimale dagelijkse verschuivingen. In augustus kwam er weer een koele wind en de temperaturen daalden snel, vooral 's nachts. Half augustus viel er wat regen. De oogst begon op 7 september met de frank en eindigde op de 29e met de laatste van Cabernet Sauvignon. Het jaar was in het teken van de oudste wijngaarden van het landgoed, die op heuvels. In 2018 hebben we 19 maanden op eikenhout gestaan, tweederde nieuw, iets meer nieuw eikenhout dan de norm. De blend is 90% Cabernet Sauvignon en 10% Franc, iets minder Franc dan vaak het geval is, omdat Franc meer leed onder de omstandigheden van het seizoen.

    Antonio Galloni. Datum proeverij: februari 2021 97 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  405,00 INC. BTW

    De Sassicaia 2021 is een van de beste jonge Sassicaia's die ik me kan herinneren, zeker vergelijkbaar met alles in de recente geschiedenis. De voorkeur gaat hier uit naar het plukken aan de vroege kant ten opzichte van veel naburige eigendommen, wat een van de redenen is waarom Sassicaia altijd meer een wijn van verfijning is dan van weelde. Tegelijkertijd kan Sassicaia licht zijn. Niet in 2021. Alle elementen kwamen samen tijdens een lang groeiseizoen om een rijke, diepe wijn te produceren die textuurintensiteit combineert met classicisme. Donker kersen/pruimenfruit, kruiden, nieuw leer, menthol, zoethout en kruiden racen allemaal door de mond. De tijd in het glas brengt de textuurintensiteit en pure kracht van de wijn naar voren. De 2021 is een van de meest geconcentreerde Sassicaia's ooit. Dat maakte lange maceraties mogelijk, tot wel 20 dagen voor sommige Cabernets. De rijping was 25 maanden in Franse eikenhouten vaten (95% Frans, 5% een mix van Hongaars en Slavisch hout), 40% nieuw, 40% eenmaal gebruikte vaten en 20% in tweemaal gebruikte vaten. Een van de recente ontwikkelingen hier is wat bâtonnage in veroudering, dat wordt gebruikt om textuur op te bouwen. Die aanpak werkte goed in 2021. In één woord: prachtig.

    Antonio Galloni. Proefdatum: februari 2022 94,5 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  416,00 INC. BTW

    De Solaia 2019 is fantastisch. Diep en prachtig gelaagd, de 2019 is zo expressief vanaf het begin. Sappige donkere kersen, pruimen, zoethout, wierook, pijptabak, chocolade en gegrilde kruiden krijgen allemaal vorm. Ook hier zijn de aromaten verleidelijk. Cabernet Franc wordt een beetje omhoog gestoten in de mix, en dat werkt hier zo goed. Solaia is vaak een bombastische, intense wijn. De 2019 is ongelooflijk verfijnd en dichtgeknoopt. Lezers zullen geduld moeten hebben. De Solaia 2019 is het soort wijn waar ik graag een hele avond mee zou willen doorbrengen. De rijping was 18 maanden in 100% nieuw Frans eiken.

    Antonio Galloni. Proefdatum: februari 2022 97 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  433,00 INC. BTW

    De Grands Echézeaux Grand Cru 2018 heeft een prachtig boeket dat erin slaagt de vroegrijpheid van het groeiseizoen te vertalen en tegelijkertijd alles onder controle te houden. Pure rode kersen vermengen zich met geplette aardbei en sporen van blauw fruit; Violette noten komen na verloop van tijd tevoorschijn. De smaak is prachtig in balans met sappige rijpe tannines die het fluweelzachte, puur rode en blauwe fruit omlijsten. Pluche van stijl, maar nooit overrijp of opgeblazen. Het enige probleem met deze Grands Echézeaux is dat het moeilijk is om jongen te weerstaan. Grandioos.

    Neal Martin. Proefdatum: juli 2021 94 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  439,00 INC. BTW

    Er is iets intrigerend, verleidelijk donker, aards - dierlijk, zelfs - maar toch bloemig en boordevol rijk zwart fruit en exotische kruiden dat de Brunello di Montalcino Cerretalto 2016 definieert. Deze maakt indruk met zijn koel getinte donkere bessen en mineralen, aangevuld met heldere zuren en zoete innerlijke kruidentonen. Het is nog niet klaar om al zijn charmes te onthullen, hoewel het bij elke stap subtiele hints laat vallen. Een bittere twang houdt de expressie levendig en fris, terwijl gripvaste tannines diep verzadigen en het gehemelte laten pijnigen van jeugdige spanning, terwijl tonen van zoethout, kruidnagel en een vleugje gember blijven hangen. Wat een wijn!

    Eric Guido. Proefdatum: oktober 2021 97 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  531,00 INC. BTW

    De Sassicaia 2015 is ongelooflijk elegant, geparfumeerd en licht aan zijn voeten. Het is nog heerlijker verfijnd geworden sinds ik het voor het laatst heb geproefd. Zoete, bloemige en gekruide tonen leiden naar een kern van zoet rood en paarsachtig bessenfruit. Toen het jonger was, was de 2015 behoorlijk krachtig. Vandaag is mijn indruk dat, hoewel de 2015 wat finesse heeft gekregen, hij ook begint te stoppen in de fles. Wijn is altijd een reis; de Sassicaia 2015 is daar een goed voorbeeld van.

    Antonio Galloni. Datum proeverij: juli 2019 95,5 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  535,00 INC. BTW

    De magie van de Brunello di Montalcino Madonna della Grazie 2016 is stevig te zien terwijl het zich langzaam opent als een cederhouten kruidendoos met schatten, met wierook, kruidnagel, gedroogde kruiden, kersen en munt. Het is fluweelzacht, opgetild door levendige zuren, met een krachtige golf van rijpe wilde bessenvruchten die worden gestimuleerd door verleidelijke zuren. De 2016 houdt zijn kracht in reserve, momenteel in toom gehouden door een muur van stoffige tannines en een bittere zweem van zure kersen. Wat een schat. Begraaf je flessen diep. Dit is pure magie. De 2016 flirt met perfectie en verdient misschien ooit een score van 100 punten.

    Eric Guido. Proefdatum: november 2023 score 99,5
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  587,00 INC. BTW

    De Sassicaia 2016 is een van de krachtigste, meest imposante jonge Sassicaia's die ik me kan herinneren. Explosief en levendig met een verbluffende diepte, de 2016 bezit een ongeëvenaard aroma, rijkdom en structuur, allemaal in een middelzware stijl die zo onderscheidend is. Pruim, lavendel, rozenblaadjes, kruiden en munt dragen allemaal bij aan de explosieve, diepe afdronk van deze krachtige wijn.

    Antonio Galloni. Datum proeverij: juli 2019 97 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  609,00 INC. BTW

    Maria Teresa Mascarello maakte in 2016 een van de wijnen van de wijnoogst. Haar Barolo uit 2016 is zacht en sensueel, maar ook vrij verstild - zoals veel wijnen in deze jaargang in het begin zijn. Medium van body met zijdezachte tannines en uitzonderlijke balans, de 2016 heeft zoveel te bieden, maar het zal ook behoorlijk wat tijd vergen om op zijn best te zijn. Net na het bottelen was de 2016 genereuzer en rijker, maar vandaag is hij beslist gesloten. Ik zou er niet aan denken om een fles aan te raken voor de leeftijd van tien, en zelfs dat zal vroeg zijn voor een superklassieke Barolo. Rozenblaadjes, munt, geplette bloemen, anijs en bloedsinaasappel ontwikkelen zich met de tijd in het glas, maar de 2016 is een Barolo voor lezers die het zich kunnen veroorloven om geduld te hebben.

    Antonio Galloni. Datum proeverij: november 2019 98,5 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  749,00 INC. BTW Diep robijnrood met lichtrode rand. In de neus rode bes, pruim, spannende bruine kruiden, menthol, marsepein, zoethout en balsamico tonen. In de mond, een mooie breedte met een levendige afdronk, vloeit deze prachtige wijn bijna gewichtloos en onthult een hoorn des overvloeds van donkere bessen, wat truffel en een fijne minerale noot terwijl hij blijft drinken. De zoete tannines combineren ideaal met het explosieve fruit en uiteindelijk laat dit uitzonderlijke wijnjaar zo'n heldere, sprankelend zuivere indruk achter dat men bijna ademloos kan wachten op de verdere ontwikkeling Toevoegen aan winkelwagen
  •  836,00 INC. BTW Aromatisch zweeft dit uit het glas, intens en geconcentreerd maar vol licht en leven. Smaakgolven komen op je af, van geplette frambozen, granaatappel en zwarte bes tot frissere rode bessen en citroengras tegen rijkere truffels, krijt en gerookte aarde. Om van te watertanden, dit is echt een wijnjaar waar je de impact van het biodynamische wijngaardwerk kunt zien, met een groter gevoel voor beeldhouwen en violette bloemigheid dan je een decennium eerder in deze Pauillac-krachtpatser zou hebben gevonden, zonder in te boeten aan structuur en diepte. Als het opent, komt de zoetheid van een rijpe vintage door in randen van gerookte karamel. Een prachtige wijn, zeer plezierig, buitengewoon goed behandeld en klaar om door de decennia heen te gaan. Oogst 15 september tot 10 oktober, 30% van de productie in de hoofdwijn. Hélène Genin, technisch directeur Jane Anson review: Februari 2023 98 ptn  Toevoegen aan winkelwagen
  •  981,00 INC. BTW

    De Mouton Rothschild uit 2016 deed me omver vallen toen ik hem uit het vat proefde. Philippe Dhalluin vergelijkt het met de 1986 in termen van intensiteit van het fruit, hoewel er meer rijpheid en verfijning is in de tannines ten opzichte van de 2016. Gebotteld in juli 2018, heeft dit een intens boeket met gepixeld zwart fruit, steenslag, hints van blauw fruit en een vleugje Oost-Indische inkt. Maar het zijn de afbakening en focus die je de adem benemen. De smaak is medium-bodied met zeer soepele tannine die de pure zwarte bessen en cassis vrucht omlijst. De zuurgraad is perfect en er is een zachte maar indringende grip op de buitengewoon lange afdronk. Als ik mijn hersens pijnig voel om te denken aan een andere Mouton Rothschild die ik de afgelopen 20 jaar heb geproefd en die zo goed was als deze, kan ik er gewoon geen bedenken.

    Neal Martin. Datum proeverij: december 2018 100 ptn
    © 2025 Vinous Media
    |
    Een torenhoge, opwindende wijn, de Mouton Rothschild 2016 is vandaag de dag ongelooflijk mooi. Aromaten, fruitdichtheid en verticale structuur komen allemaal samen. In het glas is de 2016 opmerkelijk levendig en krachtig, en toch komt er met de tijd een zachtere, meer vrouwelijke kant naar voren in het glas. Het intense, minerale, hartige profiel herinnert aan de 1986, maar de 2016 heeft meer gratie, innerlijke zoetheid en verfijning dan die wijn. Toch zal de 2016 minstens een aantal jaren in de fles nodig hebben voordat hij goed begint te drinken, hoewel het niet de krachtpatser zal zijn die de 1986 tot op de dag van vandaag blijft. Dit is een adembenemende wijn van Mouton, technisch directeur Philippe Dhalluin en zijn team.
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  1.454,00 INC. BTW

    De Masseto 2016 is gewoonweg verbluffend. Fris, levendig en vol energie, de 2016 verblindt van begin tot eind. Ik kan me niet herinneren dat ik een jonge Masseto heb geproefd met deze combinatie van fruitdichtheid en zijdezachtheid. Net als uit het vat komt, is de Masseto 2016 een wijn met een prachtige balans en proportie. De glans en sensualiteit van de tannines is gewoon opmerkelijk voor een jonge Masseto, vooral in vergelijking met slechts een paar jaar geleden, toen Masseto vaak meteen een krachtpatser was. Tweeduizend zestien was een jaar met een lange zomer en wat droogte, maar geen echte extremen. De zuurgraad is in lijn met jaargangen zoals 2006, maar een zachtere wijnbereiding met minder pumpovers dan in het verleden heeft geleid tot een wijn die verfijnder is dan die van het voorgaande decennium.

    Antonio Galloni. Proefdatum: maart 2021 98,5 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen
  •  1.512,50 INC. BTW

    De Barolo Riserva Monfortino 2015 is magisch. Dit is de eerste jaargang met fruit van Arione, dus de 2015 is 80% Francia en 20% Arione. Dat markeert een terugkeer naar Monfortino als een wijn met meerdere wijnstokken, wat het meestal was tot 1978, toen de eerste Monfortino uit Francia werd gemaakt. De combinatie van sites werkt zo goed. Ik herinner me dat ik de 2015 als afzonderlijke componenten proefde en zag wat het Arione-stuk precies toevoegt, en dat is aromatische explosiviteit, textuur en breedte. Rozenblaadjes, munt, salie, tabak en ceder geven complexiteit. Maar bovenal sta ik versteld van hoe heerlijk de 2015 is. Natuurlijk zal de 2015 op tijd beter zijn, maar zijn afkomst is vandaag de dag duidelijk zichtbaar. Roberto Conterno gaf de 2015 slechts vijf jaar in vat, de kortste tijd in hout voor een Monfortino in de recente geschiedenis, misschien ooit. Zoals de meeste producenten over de hele wereld, denkt Conterno diep na over wat de optimale periode in eikenhout is. Wat betreft de 2015, het is in alle opzichten een regelrechte knaller.

    Antonio Galloni. Proefdatum: oktober 2021 99 ptn
    © 2025 Vinous Media
    Toevoegen aan winkelwagen